Sökmotoroptimera din sajt Off-Page.

optimera en webbplats off-page innebär att man vidtar åtgärder som inte handlar om att man redigerar själva webbplatsen. Off-page-optimering handlar alltså om att skaffa in-länkar. In-länkar innebär att andra webbplatser länkar till din webbplats. Har du dessutom läst våra 11 gratis tips för en bättre sökmotoroptimering så vet du hur viktigt det är att ha en väl on-pageoptimerad sajt. Här tänkte vi dock berätta lite kort om off-pageoptimering och hur det fungerar.

Offpage och inlänkar - öka statusen för din sajt.

Ska du nå framgång på internet så krävs även en bra off-pageoptimering. Det innebär att du måste ha en sida som är relevant och som många andra webbplatser länkar till. Många inlänkar från relevanta sidor ökar nämligen trovärdigheten för din webbplats. Detta gäller inte enbart google, utan alla större sökmotorer. Har du en bra sajt, med bra information så kommer du förr eller senare att få naturliga in-länkar. Vill du snabba på processen måste du ge dig ut på jakt. Det gäller att ordna så många inlänkar som möjligt. Men de måste vara relevanta. En länk till en reklambyrå från en sajt som handlar om djurfoder väger inte speciellt tungt. Se till att få länkar från sajter inom ditt område eller åtminstone inom samma bransch.

Utforma länktexten med nykelorden.

När det gäller länktexten, alltså den text som länkar till din sida, är det viktigt att den är utformad på ett bra sätt.
Här följer ett exempel;

Lejout Design - Reklambyrå i Jönköping.

Som du ser så är det inte själva företagsnamnet som är länkas. Istället är det två för oss viktiga nyckelord; "Reklambyrå" och "Jönköping". Det ökar nämligen relevansen för inlänken om själva länken innehåller nyckelord.

Optimala företagsnamn.

I vissa fall innehåller själva företagsnamnet också ett eller flera för dig viktiga nyckelord. Då kan det vara smart att länka själva företagsnamnet. Det handlar alltså om att på ett eller annat sätt få med nyckelorden i länktexten.

Såhär lyckas du med din Off-Page-optimering. 3 konkreta tips.

Så vad krävs det egentligen för att lyckas med en off-pageoptimering?

1. Du behöver relevanta inlänkar.

2. Inlänkar från sajter som på ett eller annat sätt kan förknippas med ditt område.

3. Länkarna måste ha relevant länktext med dina nyckelord.

Läs mer:

Om sökmotoroptimering.
11 gratis tips till en bättre sökoptimering.
Vill du ha en mer utförlig guide så rekommenderas företaget SEO / Notabenes SEO-guide.

Kontakta Lejout Design.

Kontakta Lejout Design.

Besök vår kontaktsida för fullständiga kontaktuppgifter.

Du kan även mejla oss på kontakt (a) lejout.se eller använda vårt kontaktformulär. Postadressen är; Lejout Design, Fortunagatan 2, 553 23 Jönköping. Vi håller numera till i trivsamma och ljusa lokaler på gamla Kålgården.

 

Välkommen !