Sökmotoroptimering på riktigt.

ag syns, alltså finns jag! Men syns du på internet? Och syns du på rätt ställe för dina kunder? Det är först när du på allvar synar dig själv som du kommer att märka skillnad. Stor skillnad.

Men för att överhuvudtaget kunna synas på internet behöver du först och främst en bra webbplats. Förutom att den ska vara snygg, tilltalande och ha en logisk navigering behöver den dessutom vara konstruerad på ett sätt som gör det enkelt för sökmotorerna att läsa av webbplatsen. Det är detta som kallas för sökmotoroptimering eller sökoptimering.

Läs även om 11 gratis tips för en bättre sökmotoroptimering.
Läs även vår artikel om; Sökmotoroptimering hos Reklambyråer.
Läs även vår artikel om; Sökmotoroptimering OFF-PAGE.
Mer om sökmotoroptimering.

Hur fungerar sökmotoroptimering?

Det handlar om att förse sökmotorerna, eller rättare sagt sökmotorernas spindlar och robotar med så mycket relevant information som möjligt. Man skulle faktiskt kunna påstå att sökmotorerna är relativt tröga. De förstår tex inte en bild. De förstår heller inte en animation. Den förstår i princip bara text. Har du då text sparad som en bild, så ger du sökmotorerna ingen information. Text är alltså ett måste. Men det räcker inte att bara skriva korrekt. Nej, texten måste dessutom vara relevant för webbplatsen. Ingen idé att försöka fuska här alltså. Har du en webbplats om sökmotoroptimering innebär det att webbplatsen måste handla om just sökmotoroptimering.

Varför måste sökmotorerna kunna läsa av webbplatsen?

Sökmotorerna prioriterar din webbplats efter hur relevant de anser att den är. Låt oss fortsätta med tanken att du har en sajt som handlar om sökmotoroptimering. Det hade inte funkat alls om texten på sidan istället hade handlat om sportbilar, även om du talar om i rubriken att sidan handlar om sökmotoroptimering. Sökmotorerna är smarta. Riktigt smarta. De analyserar all text och gör sedan en bedömning om hur pass bra och relevant sidan verkar. Hur bra den stämmer överens med sajtens rubriker, underrubriker, inlänktexter, title etc.

Har den dessutom många andra sidor som länkar till sig, så ökar relevansen ytterligare. Denna typ av sökmotoroptimering kallas inom sökmotoroptimeringsvärlden för "off-page".

Låter det intressant ? Vill du veta mer ?

Läs gärna våra 11 gratis tips till en bättre sökmotoroptimering.
Läs även om sökmotormarknadsföring och sponsrade länkar.
Vill du ha en mer utförlig guide så rekommenderas företaget SEO / Notabenes SEO-guide.

Gratis sökmotoranalys av er webbplats

Det finns väldigt mycket man kan göra för att förbättra sin webbplats. Vi erbjuder just nu en kostnadsfri sökmotoranalys av er webbplats. Givetvis helt utan förpliktelser.

I analysen tar vi reda på hur bra er webbplats är sökmotoroptimerad. Du får också reda på hur bra er webbplats placerar sig på relevanta sökord och sökfraser.

Kontakta Lejout Design.

Besök vår kontaktsida för fullständiga kontaktuppgifter.

Du kan även mejla oss på kontakt (a) lejout.se eller använda vårt kontaktformulär. Postadressen är; Lejout Design, Fortunagatan 2, 553 23 Jönköping. Vi håller numera till i trivsamma och ljusa lokaler på gamla Kålgården.

 

Välkommen !